Sepatah dua Kata


New World? apa ada dengan New World yang dimaksudkan?. Ia adalah salah satu perubahan ke arah sesuatu yang lebih baru. Yang lebih "World" seperti kata MAWI. Supaya menjadi lebih baik dari hari ini. Adakah cita-cita aku untuk mencipta New World akan termakbul? Dengarkanlah celoteh dari aku,Painapple. To all Pembaca-pembaca yang sudi bersama untuk sedikit masa...

WELCOME TO MY WORLD!

Monday, June 11, 2012

Perubahan?

Assalamualaikum kalian,

Sedikit pembaharuan telah dilakukan dekat blog NEW WORLD ni. Kalau ikutkan mahu saja lebih mencantikkan lagi interface satu-satu nya blog yang aku ada ni.

Harapan agar aku lebih bersemangat dan ilham datang berganda-ganda untuk teruskan berblog. :P

Pembaharuan atau transformasi, atau reformasi (ooppss) akan memberi dua kesan yang berbeza. Sama ada ke arah kebaikan, atau keburukan. Tetapi jangan pula kita takutkan ianya akan membawa kepada keburukan, kita takut untuk terus berubah.
"membuat keputusan dengan cepat lebih baik dari membuat keputusan tepat."


Kenapa aku bersetuju dengan Quote tu?. Sebabnya selepas dikaji dan difikir secara mendalamnya, ada betulnya. Kerana jika kita membuat kesilapan, dan kita akan mempelajari sesuatu dari kesilapan tersebut. Dan kita boleh membuat keputusan seterusnya. Adalah lebih baik begitu dari kita cuma memgambil masa yang lama semata-mata untuk membuat satu keputusan yang tepat, dan tak lebih adventurous bak kate omputeh. He He.

kembali pada perubahan blog yang dah aku buat, antara yang berubah adalah Header, Tabs Font Colour, Template layout dan widget jam. Takde la banyak pun perubahan yang dilakukan, cuma aku harap agar lebih kemas dan nampak lebih elegen.

Harapan~

Semoga pembaca rasa lebih selesa dengan rupa NEW WORLD yang baru ni ye. Sebarang komen atau cadangan boleh private massage secara FB atau Twitter (bahagian atas). Secara jujurnya teguran anda amat saya  hargai. Ceewah~

p/s: dengarkan pepatah mixed melayu+hokkien; kalau rasa diri kiasu, jangan bermain bola di fantasy EURO. >_<

No comments:

Post a Comment