Sepatah dua Kata


New World? apa ada dengan New World yang dimaksudkan?. Ia adalah salah satu perubahan ke arah sesuatu yang lebih baru. Yang lebih "World" seperti kata MAWI. Supaya menjadi lebih baik dari hari ini. Adakah cita-cita aku untuk mencipta New World akan termakbul? Dengarkanlah celoteh dari aku,Painapple. To all Pembaca-pembaca yang sudi bersama untuk sedikit masa...

WELCOME TO MY WORLD!

Sunday, February 1, 2015

Bersama Imam Muda di Brindley Training & Camp Sdn Bhd

Sambil sambil ty belek belek apps android blogger (ketinggalan zaman), ni nak cerita tentang kenangan join program bersama imam muda naufal di Kem Port Dickson Pasir Panjang. Kem yang diberi nama Brindley Training & Camp merupakan satu tempat yang sangat sesuai untuk aktiviti teambuilding.

Kami berenam disediakan sebuah banglo lengkap dengan astro u olls. so selesa dan sangat besar.

apa apa pun itu merupakan satu kenangan yang baik buat kami. jadi terima kasih atas peluang yang diberi.

post ni bertujuan nak test apps je sebenarnya. kihkihkih

Tuesday, November 5, 2013

Kehidupan seorang penganggur

Assalamualaikum..

Di samping ingin berkongsi kesedihan. Sampai sekarang masih belum dapat panggilan kerja. Huaaa.... memang susah seorang perantau nak mencari rezeki di tempat orang nih. Takpe.. Chaiyok chaiyokk gua mesti boleh.. mesti!

Okaylah.. Sekarang aku main satu permainan online yang agak addictive. Sampai kehidupan sendiri pun tak tersusun elok. Tapi itulah dia hidup seorang penganggur. Sambil sambil tu still cari cari jugak kerja okay....Oh lupa, game tu tak terbagitau pulak. nama diberi Defense of The Ancient 2 atau nama pendeknya DOTA 2. So kalau main jer game ni ibarat bermain futsal buat aku. Segala masalah di duniawi hilang. Tinggal masalah di alam maya tu jer.. haha. Best, memang best. Sebenarnya game ni diaplikasi dari game DOTA. Diperbaharui grafik yang jadi lebih cun dan gah! hewah....

Kalau tiap-tiap hari tak dapat main macam lain macam.. phew.. rasa macam tak baca Quran sehari.. POYOO!!!!!!! macam poyo jer macam poyo jer.. eh.. ha sudah jadi trend sekarang parody seorang gadis yang dikenali sbg syasya dgn video nya "macam cantik jer". Pelbagai parbody dah ada dekat mana-mana youtube pun. Aku terpikir jugak. Tak berdosa ke dorang buat camtu.. Sebab die sakitkan hati tuan punya badan.. Walaupun sedia maklum tuan punya badan sendiri yang tunjukkan keaiban die kan.. wallahualam. Tapi gua salute dengan satu bro ni. Dia jadikan parody "macam cantik je" tu kepada kebaikan. Nice effort bro! very nice. kalau rajin boleh lah tengkok dekat link ni


malas nak buat link direct ke sane.. so copy paste la ye. haha.

Monday, October 14, 2013

Hidup si perantau mencari sesuap rezeki

Assalamualaikum,

Akhirnya, setelah 6 bulan bertaat setia pada audit firm untuk tujuan praktikal tamat jua. Pelbagai pengalaman baru yang diperoleh selama tempoh praktikal tu. Ada yang best, dan kompem ada yang tak best. Tapi tu lah dia hidup seorang pendamba ilmu. Hehe.

Kini,

sedang mencari peluang pekerjaan yang ditawarkan. Dah hampir 50 permohonan aku minta, tapi hanya 1-2 yang berbalas. Ini bukan kegagalan, tapi tangga untuk mencapai kejayaan.

Aku agak memilih, untuk diri, untuk keluarga, dan untuk masa depan. Bukan keterlaluan, cukup sekadar seperti perancangan. Mahukan syarikat milikan sendiri seawal usia 30-an. Tak mudah, tapi tak mustahil. Mungkin parah, tapi takkan ku pasrah.

Bertalu-talu email aku send untuk mencari rezeki serata selangor dan KL. Baru tahu, memang payah.

Okaylah, apa-apa pun doakan aku berjaya yer. :)