Sepatah dua Kata


New World? apa ada dengan New World yang dimaksudkan?. Ia adalah salah satu perubahan ke arah sesuatu yang lebih baru. Yang lebih "World" seperti kata MAWI. Supaya menjadi lebih baik dari hari ini. Adakah cita-cita aku untuk mencipta New World akan termakbul? Dengarkanlah celoteh dari aku,Painapple. To all Pembaca-pembaca yang sudi bersama untuk sedikit masa...

WELCOME TO MY WORLD!

Wednesday, September 13, 2017

Berita yang Indah

Terdetik hati ini untuk kembali membuat blog tentang kehidupan seharian.

Alhamdulillah pada 21 Jan 2016, aku telah mendirikan rumah tangga bersama seorang wanita yang tidak pernah ku kenal sebelum ini.

Tapi untuk mendapatkan berkat dunia dan akhirat, harapan aku untuk membahagiakan ibu bapa dengan pilihan beliau adalah sesuatu yang tidak aku sesalkan. Biasalah ini bukan drama melayu semuanya nak on track. Tapi menyeronokkan. Teruja tiap waktu.

Bukan ini yang nak diceritakan. Berita yang lebih indah ini adalah selepas 1 tahun 6 bulan kami mendirikan rumah tangga, akhirnya diizinkan oleh tuhan untuk kami merasai sendiri pengalaman mengandung dan menjaga orang mengandung.

Terlalu awal lagi. Namun, kerisauan itu datnag berjuta juta. apa perlu buat, dah bersedia ke, dan macam macam lagi lah!

Semoga dipermudahkan dan cahaya mati kami ini dalam keadaan sihat sejahtera.

Tips yang aku boleh kongsi, sepanjang tempoh ini. aku sebenarnya risau aku tak mampu berikan chaya mata, ternyata kuasa Allah itu melampaui semua. Dia dah rancang untuk hidup aku ni.
so :
1) sentiasa berdoa memohon pada Nya. Kalau ada sahabat handai atau saudara mara ke Mekah, minta doa nya. Aku pernah minta Abg aku bernama Izzat untuk doakan untuk kami. Alhamdulillah selepas sebulan, conceived.
2) Elakkan minum kopi sehari atau dua hari sebelum ehem2.... huhu
3) Tidur cukup, jangan stress2.. cool je.
4) Doa. ya doa.. doa tu power kot.. sebab tu aku ulang dua kali.

Apa-apa pun aku sangat gembira, sampai tulis blog ni semula. kan.... walaupun orang tak baca. tapi biarlah blogspot ni berkongsi kegembiraan aku ni.. Aku memohon maaf juga pada semua, dan aku ucapkan semoga kita semua sentiasa dirahmati Allah atas apa jua tindak tanduk yang kita lakukan..

Terima kasih...


- Oh Allah, please give us joy and happiness, health and faith



Sunday, February 1, 2015

Bersama Imam Muda di Brindley Training & Camp Sdn Bhd

Sambil sambil ty belek belek apps android blogger (ketinggalan zaman), ni nak cerita tentang kenangan join program bersama imam muda naufal di Kem Port Dickson Pasir Panjang. Kem yang diberi nama Brindley Training & Camp merupakan satu tempat yang sangat sesuai untuk aktiviti teambuilding.

Kami berenam disediakan sebuah banglo lengkap dengan astro u olls. so selesa dan sangat besar.

apa apa pun itu merupakan satu kenangan yang baik buat kami. jadi terima kasih atas peluang yang diberi.

post ni bertujuan nak test apps je sebenarnya. kihkihkih

Tuesday, November 5, 2013

Kehidupan seorang penganggur

Assalamualaikum..

Di samping ingin berkongsi kesedihan. Sampai sekarang masih belum dapat panggilan kerja. Huaaa.... memang susah seorang perantau nak mencari rezeki di tempat orang nih. Takpe.. Chaiyok chaiyokk gua mesti boleh.. mesti!

Okaylah.. Sekarang aku main satu permainan online yang agak addictive. Sampai kehidupan sendiri pun tak tersusun elok. Tapi itulah dia hidup seorang penganggur. Sambil sambil tu still cari cari jugak kerja okay....Oh lupa, game tu tak terbagitau pulak. nama diberi Defense of The Ancient 2 atau nama pendeknya DOTA 2. So kalau main jer game ni ibarat bermain futsal buat aku. Segala masalah di duniawi hilang. Tinggal masalah di alam maya tu jer.. haha. Best, memang best. Sebenarnya game ni diaplikasi dari game DOTA. Diperbaharui grafik yang jadi lebih cun dan gah! hewah....

Kalau tiap-tiap hari tak dapat main macam lain macam.. phew.. rasa macam tak baca Quran sehari.. POYOO!!!!!!! macam poyo jer macam poyo jer.. eh.. ha sudah jadi trend sekarang parody seorang gadis yang dikenali sbg syasya dgn video nya "macam cantik jer". Pelbagai parbody dah ada dekat mana-mana youtube pun. Aku terpikir jugak. Tak berdosa ke dorang buat camtu.. Sebab die sakitkan hati tuan punya badan.. Walaupun sedia maklum tuan punya badan sendiri yang tunjukkan keaiban die kan.. wallahualam. Tapi gua salute dengan satu bro ni. Dia jadikan parody "macam cantik je" tu kepada kebaikan. Nice effort bro! very nice. kalau rajin boleh lah tengkok dekat link ni


malas nak buat link direct ke sane.. so copy paste la ye. haha.