Sepatah dua Kata


New World? apa ada dengan New World yang dimaksudkan?. Ia adalah salah satu perubahan ke arah sesuatu yang lebih baru. Yang lebih "World" seperti kata MAWI. Supaya menjadi lebih baik dari hari ini. Adakah cita-cita aku untuk mencipta New World akan termakbul? Dengarkanlah celoteh dari aku,Painapple. To all Pembaca-pembaca yang sudi bersama untuk sedikit masa...

WELCOME TO MY WORLD!

Wednesday, March 21, 2012

Perubahan Meteologi

So long aku dah melupakan tempat luahan aku ni... mana tak nye, sibuk dengan urusan duniawi..... camni cite nye, aku telah di aniayai, LOL aniaya~ haha.. bukan ler, maknanya aku telah diLantik oleh Allah (Bak kata ustaz Imran) sebagai Timbalan Presiden untuk Persatuan Mahasiswa Fakulti Pengurusan dan Muamalah atau nama ringkasnya, PMFPM. Berat ni, beberapa kali aku terlintas untuk letak kan saje jawatan ni. Tetapi bak dalam hati ni sentiasa ada... Amanah dan kepercayaan orang yang aku tengah galas ni, belum apa-apa dah nak letak jawatan. So, aku gagahkan jua.. melangkah hari demi hari.. sedangkan aku tak reti pun nak buat kerja-kerja persatuan ni.... Adoi lah~~ akhirnya aku tekalkan hati. I MUST LEARN! YEAH! WHATEVER WILL HAPPEN IN THE NEXT, IS NEVERMIND, I WILL KEEP IN LEARNING!!!!! RETREAT! HELL!.. haha... kire nya aku akan berjuang lah sampai ke titisan darah terakhir...

Ok lah, tak banyak yang aku boleh cakap pasal Persatuan ni, sebab ia nya agak privasi, dan memerlukan komitmen aku sebagai salah seorang pemangkin persatuan.... aku tahu kedudukan aku, jadi aku akan lebihkan belajar, dari mereka-mereka yang lebih otai dari aku.. harap-harap mereka semua tak keberatan lah kan.. hehe...

Itu saje k0t utk hari ini.. ade perkara yang bermain dalam fikiran aku nie.. tapi takpe lah... later on akan diceritakan yerp.. btw, asal blog ni da kembali ke bentuk asal.. haha.. memang ni style painapple punya karya k0t....

p/s: Bila dah tau berlari, jangan lupa pada yang telah menyusukan... :)

4 comments:

  1. waaa.... best nyer dh jadi org pntg nmpk kat FPM,
    chayok...chayok...=)

    ReplyDelete
  2. hehe.. takde la penting sangat..

    ReplyDelete
  3. do the best among the best...=)

    ReplyDelete