Sepatah dua Kata


New World? apa ada dengan New World yang dimaksudkan?. Ia adalah salah satu perubahan ke arah sesuatu yang lebih baru. Yang lebih "World" seperti kata MAWI. Supaya menjadi lebih baik dari hari ini. Adakah cita-cita aku untuk mencipta New World akan termakbul? Dengarkanlah celoteh dari aku,Painapple. To all Pembaca-pembaca yang sudi bersama untuk sedikit masa...

WELCOME TO MY WORLD!

Sunday, December 4, 2011

Pokemon dan Android

Permainan games dah jadi macam ganja untuk aku (nampak macam extreme betul). Kalau bukan permainan dekat komputer, dekat Handphone aku pun jadi lah. Walaupun samsung galaxy mini aku ni tak la sehebat mana untuk run application yang gempak-gempak, tapi masih lagi boleh support satu application yang aku rasa sangat syiook dan best lah. Tak disangkakan bahawa OS android boleh digunakan untuk emulator gameboy. Antara game yang popular dikala zaman kegemilangan gameboy adalah semestinya "POKEMON". Pelbagai versi pokemon boleh didapati dan sehingga kini yang terbaru, dari keluaran GAME FREAK, Pokemon Black And White pada March lalu. Dan aku sudah pun sudah test drive game tersebut. And not bad, cuma tak sesuai dengan jiwa aku yang lebih pada ketradisionalan. Kerna makhluk-makhluk pokemon dalam tu kebanyakan jenis yang urban, berbaju besi dan so on. Jadi macam boring sikit lah. Buat masa sekarang ni aku sedang bermain pokemon firered, berbeza dari version pertama yang tidak berwarna, pokemon firered menampil lebih animasi berbanding pokemon red. (pokemon paling best adalah pokemon Yellow, sebab ada pikachu yang comel follow dari belakang!)

Terimas buat developers yang baik hati untuk membangunkan software buat android. Disebabkan mereka lah aku dapat mengisi keboringan aku daripada duduk termengu je kan.


Emulator tu boleh didownload dari android market yep. Lepas tu kalau nak main games, kena download dulu dari pc or laptop "roms" untuk game-game yang korang minat. Dah ada file tu pastu boleh lah masukkan ke dalam handphone guna USB-cable aje. Senang bukan? cubalah. :)

No comments:

Post a Comment