Sepatah dua Kata


New World? apa ada dengan New World yang dimaksudkan?. Ia adalah salah satu perubahan ke arah sesuatu yang lebih baru. Yang lebih "World" seperti kata MAWI. Supaya menjadi lebih baik dari hari ini. Adakah cita-cita aku untuk mencipta New World akan termakbul? Dengarkanlah celoteh dari aku,Painapple. To all Pembaca-pembaca yang sudi bersama untuk sedikit masa...

WELCOME TO MY WORLD!

Wednesday, November 28, 2012

Iphone 3gs masuk air

Assalamualaikum,

Dugaan sememangnya boleh terjadi pada siapa-siapa pun. Dugaan yang paling "syiok" ialah dugaan yang melibatkan benda yang paling kita sayang. Itulah yang terjadi dekat aku baru baru semalam. Iphone 3gs yang baru dimiliki tak sampai 4bulan telah diuji dengan pencerobohan dari air hujan. hahaha.. Akhirnya Pak cik google menjadi tempat untuk mencari kaedah terbaik untuk menyelesaikan masalah.

cari punya cari.

Jumpa la beberapa kaedah bagi alat elektronik yang dimasuki air. Antaranya ialah menanam di dalam beras. Baru aje aku letakkan dalam timbunan beras. (boleh ke?). haha. Madahnye perlu tunggu seberapa lama yang boleh utk lembapan air pada iphone aku tu terserap oleh beras beras yang ade.

Keputusannya

Belum lagi, masih menunggu................ :D

Kalau hantar ke kedai ni mau harga macam beli baru woooo... so better kita guna kaedah ape yang patut. sayang gile gile gile ngan iphone ni. Sampai takde mood nak g kelas.. EXTREME "sangat" kesedihan tu. ha ha.

Baiklah, akhir kata setiap dugaan pasti ada jalan penyelesaian, cuma kita je yang perlu mencari jalan tersebut. Amboi sedap betul orang yang cakap ni kan. Takpe, itu motivasi namanya. khannn? :p

No comments:

Post a Comment