Sepatah dua Kata


New World? apa ada dengan New World yang dimaksudkan?. Ia adalah salah satu perubahan ke arah sesuatu yang lebih baru. Yang lebih "World" seperti kata MAWI. Supaya menjadi lebih baik dari hari ini. Adakah cita-cita aku untuk mencipta New World akan termakbul? Dengarkanlah celoteh dari aku,Painapple. To all Pembaca-pembaca yang sudi bersama untuk sedikit masa...

WELCOME TO MY WORLD!

Tuesday, November 27, 2012

Bersabarlah Saudaraku Di Gaza

Assalamualaikum,

Harap-harap belum terlewat lagi untuk aku menulis blog tentang apa yang sedang berlaku di GAZA, Palestin baru-baru ni. Untuk ke berapa juta kali sudah Palestin terutamanya di Gaza diserang begitu rakus oleh ZIONIS laknatullah! Sungguh rasa sebak hati ini tatkala melihat kanak-kanak dan wanita-wanita dijadikan sasaran kekejaman mereka. Dosa mereka sepertinya tiada, cuma mereka inilah yang menjadi kegerunan zionis-zionis yahudi. Masakan tidak, seawal usia 2 tahun sudah ada yang menjadi AL-Hafiz. Sedangkan seusia begitu sudah menjadi seorang yang bernilai, apatah lagi untuk tahun-tahun yang akan datang. Itulah sebenarnya yang digeruni oleh tentera zionis. 

Zionis Bangsa Pengecut! Bacul!

Pada awalnya, tentangan di Malaysia juga tak kurang hebatnya. McDonald yang terkenal dengan sokongan penuh kepada tindakan Zionis menjadi sasaran utama buat warga di Malaysia. Kegusaran mereka tampak pabila cuba meraih pengaruh kembali melalui pemberian burger free bebarapa hari selepas kejadian boikot besar-besaran. Sedihnya, masih ada yang tidak mampu untuk menolak pemberian berunsurkan "give and HOLD". Ketaksuban rakyat marhain terhadap pemberian percuma ini menunjukkan bahawa rakyat Malaysia masih lagi tidak sensitif tentang apa yang berlaku di Palestin walaupun TIDAK MENGELUARKAN SEBARANG SATU SEN pun kepada Mcdonald namun itu sudah cukup menunjukkan bahawa isu ini cuma akan menjadi hangat-hangat tahi ayam seperti yang berlaku sebelum-sebelum ini. Tiada Istiqamah!

Dan sudah terbukti,

Seketika telah termetrai perjanjian genjatan senjata di antara Hamas dan Zionis, ramai rakyat Malaysia kembali melanggan di McDonald dan sebagainya. Seolah-olah boikot hanya cuma berlaku pabila GAZA disembelih sahaja. Dan kemudian, lupakan saja?. Ketahuilah, ZIONIS TIDAK AKAN BERHENTI MEMBUNUH!

"Saudaraku di Malaysia, tanah di Gaza ini tanah kalian jua".

Aku malu..

Apa yang ku dapat bantu cuma untuk mengingatkan sahabat-sahabat, ahli keluarga, adik beradik, jiran-jiran. Usahlah kita melupakan saudara kita di sana. Doaku sentiasa bersamamu, saudaraku. Terkadang aku rasa cemburu dengan kalian, kalian mampu untuk Syahid. Tapi tidak aku. Di mana tempatku di sisi-Nya. Aku masih tak tahu.

Gaza.. Gaza.. Gaza... I truly believe, Palestina will be free.. Palestina will be free...

No comments:

Post a Comment